ENG | FRA

Begeleiding

Wedstrijdbegeleiding in Nederland en Buitenland.

De weg van talentvol tennisser naar topper in het (inter)nationale circuit vraagt veel tijd. En vooral goede begeleiding, op tal van fronten. Daar staat Intime Tennis Academy voor. Al sinds 2003 kunnen jonge tennisspelers bij ons terecht voor training en begeleiding op het hoogste niveau. Noëlle van Lottum en Martijn Belgraver, initiatiefnemers van Intime, hebben er beide een internationale profcarrière op zitten. Die ervaring delen we graag.

En met resultaat. Door een aanpak op maat hebben Intime spelers al veel successen geboekt: 20 nationaal kampioenen in de leeftijd 12 t/m 18 jaar, twee Europees kampioenen in de leeftijd 14 t/m 16 jaar en vele toernooiwinsten in de leeftijd onder de 18 jaar bij ITF Juniors. En Intimers hebben ook gepresteerd op de Junioren Grand Slams en bij de senioren, met Futurewinsten, deelname in de Fed Cup en met overwinningen op top-100 WTA spelers! En de volgende toppers dienen zich alweer aan!

Floating Coach System

Intime heeft een unieke positie in de nationale en internationale coachingwereld. Die positie danken we aan een uniek, zelf ontwikkeld systeem: het Floating Coach System. Het systeem is sinds 2003 vergaand geperfectioneerd. De opzet: jeugdspelers elke week van het jaar laten begeleiden door een vast lid van de trainingsstaf. Zo zijn jeugdspelers er verzekerd van dat ze altijd hun vaste trainer-coach bij zich hebben.

Extra: coaching

Intime biedt de mogelijkheid om spelers te laten coachen tijdens wedstrijden. Ook voor tennisspelers die niet de opleiding bij Intime volgen, is dat mogelijk. De coach begint met inspelen (bij Intime of op locatie), gevolgd door de tactische bespreking met game plan. Vlak voor de wedstrijd is er dan nog een doelgerichte warming-up. Spelers kunnen tijdens wedstrijden rekenen op goede mentale coachen. Ook na de wedstrijd nemen we de tijd voor de professionele nazorg: eerst een cooling-down, daarna een nabespreking met de speler. De prestaties en overige zaken die opvallen tijdens deze dag, worden weer mee genomen in de volgende trainingen. Winst of verlies: onderdeel van een goede opleiding is dat jonge spelers met beide goed moeten leren omgaan. Zo maakt Intime het verschil!

Official partners & sponsors


top